Cinderellan kätisyys tuntuu vaihtuneen ainakin kerran Suomessa olon aikana. Alkuun oikealle meno oli helpomaa, sitten vasemmalle, kunnes vasemmalle taipuminen kävi suoranaiseksi mahdottomuudeksi. Siinähän on sitten riittänyt pohtimista.

Vasen tuntuu olevan Cindiksen "vahva" puoli. Vasemmalle tuntuma on aina vakaa, tosin koko hevonenkin helposti luisuu vasempaan. Voltin kääntäminen vasemmalle taas vaati ponnistuksia. Oikealle heppa asettuu ja taipuu ongelmitta, kääntyy helpommin, mutta on tyhjä edestä. Oikealle laukka on holtittomampaa ja pidempää, vasemmalle taas helpommin kontrolloitavissa. Pysähdyksessä oikea takanen jää aina taakse.

Maanantaina meillä kävi "vieras" opettaja ensimmäistä kertaa tsekkaamassa hevosen eikä kuskinkaan ratsastusta ollut nähnyt vuoteen. Ensimmäisenä ratsastuksellisena tavoitteena olisi kuulemma saada tuntuma oikealle ohjalle ja kun se sitten on onnistunut vaikka sitten pitämällä kuolainrenkaasta kiinni voi ajatella vasemmalle taivuttamista varovasti. Hommassa mennee viikkoja. Jotenkuten tämä onnistuikin oikean ollessa ulkona, mutta oikealle paljon huonommin. Tuntumani on kuulemma turhan vaihteleva. Vastusteluistani huolimatta piti myös raippa ottaa hetkeksi käteen ja jostain syystä Cinda muuttuikin kevyemmäksi ratsastaa ilman turhia ryntäilyjä. Jos jotain hyvää, niin istuntani on kuulemma parantunut viime vuoden vesihiihdosta! Toivottavasti jotain on tullut tehtyä oikeinkin eikä kyse ole ain hevosen ja satulan vaihdosta.

Hierojan mukaan lapajumit olivat sunnuntaina parantuneet yllättävän hyvin. Ilmeisesti hangessa kahlaus ja päivittäinen sukahieronta eivät ole olleet huono ajatus. Saimme ratsastusluvan joka toinen päivä.

Pepin emäntä ilmoitti tulevansa hakemaan koiransa kotiin viikonloppuna. Voi surkeus, jäämme Hanin kanssa kaksin! Kävimme kasvattajan luona siistimistrimmauksessa sunnuntaina ja näimme satsin kolmiviikkoisia pentuja samalla. Voiko mitään suloisempaa olla kuin snautserinpentu? Nyt talvella ainakaan, kun ei nyt juuri ole lomaa ja matkakin tulossa ei tule kuuloonkaan...