Onni voi muuttua epäonneksi varsin nopeasti.

Lähdimme Cindan kanssa Kangasalan lihashuoltoreissulle toiveikkain mielin, sillä Alexin ratsutus loman aikana oli sujunut hyvin. Jo alkumatkasta traileri alkoi kuitenkin heilua alamäessä, kuski säikähti ja jarrutti, traileri alkoi heittelehtiä ja päätyi ojaan. Kun sain auton pysähtymään tien laitaan trailerista ulos paiskautunut hevonen katsoi sisään auton ikkunasta keskeltä valtatie 25:sta. "Mitä tapahtui?" Kaikeksi onneksi tamma antoi kiinni hyvin ja pääsimme pusikon puolelle odottamaan apuvoimia. Kiitos poliisille, sivullisille ja VDC:n pelastusjoukoille ripeästä toiminnasta ja tunnin kuluttua olimme jo Hyvinkään hevossairaalassa paikattavina. Toistaiseksi Cindasta ei kovan tällin jäjiltä ole löytynyt muuta vikaa kuin haava oikeasta lavasta. Allekirjoittanut ei eläinlääkäreiden rauhoitteluista huolimatta ole taipuvainen uskomaan, että näin vähällä pääsisimme. Materiaaliset vahingot eivät valitettavasti ole näin vähäiset. Onneksi sivullisille ei tapahtunut mitään ja muut jonossa ajaneet ja vastaantulijat säilyttivät malttinsa.

Kuski oppi tapahtuneesta sen, ettei yhdistelmän kuljettamiseen sovi koskaan suhtautua huolettomasti. Käytettävän kaluston olisi syytä olla tuttua eikä pitkälle matkalle lähdettäessä olisi ollenkaan pahitteeksi tarkistaa kaluston kunto ekstrahuolellisesti mukaanlukien rengaspaineet yms. Sen, kuinka äkkijarrutus-, väistö-, vesiliirto- tai muussa yllättävässä tilanteessa tulee toimia, täytyy olla mietittynä jo etukäteen.

Cinda on ehkä maailman kiltein hevonen. Lastaus maantiellä onnettomuuden jälkeen ei ollut ehkä mutkatonta, mutta kuitenkin nopeaa. Sairaalasta kotiin tulo sujui jo tavalliseen tapaan ilman kummempia hermoiluja. Hoitotoimet eivät aiheuttaneet ongelmia ja sairaalatalliin kotiuduttiin nopeasti.

Seuraavat viikot parantelemme haavojamme, niin fyysisiä kuin henkisiäkin.

Maro cabriolet

Haava revidoitu ja sulku käynnissä kera keltaisen dreenin