Senioreiden mestaruus ratkottiin vaativa b-tasolla, jonne meillä ei vielä ollut asiaa. Saimme kuitenkin osallistua mestaruuskilpailun ulkopuolella junioreiden luokkaan Kenttäkilpailuohjelma N:o 6 2009.

Kotikisat jännittivät lähes yhtä paljon kuin vieraatkin, sillä nythän tutut näkisivät, kuinka huonosti menee. Kouluratsastuksessa onneksi/valitettavasti katsojia ei juurikaan ole jonkun surevia omaisia lukuunottamatta.

Cinda oli verkassa kiltti ja kuulolla, yritin olla tekemättä liikaa, jotta paukkuja jäisi radallekin. Se, että valmisteleva työ tehdään jossain muualla kuin kisaverkassa tuntui olevan aivan totta. Etäisesti yritin muistella edellisen illan luentoa, jossa tämänkaltaisen ajattelun kerrottiin olevan menestyksen este, jokaiseen hetkeen selässä tulisi satsata ja olla läsnä, vaikka kyseessä olisi alkukäynti pitkin ohjin... Seisominen paikallaan on Cinda mielestä pahinta kaikesta. Nyt edellisen ratsukon suorituksen seuraaminen tuomarin vierestä hiljaa paikallaan seisten onnistui kuitenkin hyvin.

Radalla fiilis oli melko rauhallinen, enkä sortunut niin kovaan yliyrittämiseen, kuin yleensä. Rikkoja tuli muutamia, hyvästä suorasta tervehdyksestä lähdettiin liikkeelle laukalla sekä keskikäynti ja -ravi rikkoutuivat myös. Ratsastajan pitäisi jaksaa malttaa, niin nämä jäisivät pois ja paperissa olisi vähemmän numeroita 4 ja 5. Moni asia meni kuitenkin hyvin. Raviväistöistä, jotka ovat lähes aina tuntuneet hieman hankalilta, tuli 6,5 molemmista. Seiskoja oli monta, volteista, nostoista, kolmikaarisista, keskilaukoista. Hevonen oli Porvoota paremmin pohkeen edessä eikä etupääkään painanut samalla tavalla. Kokonaisprosentit olivat 61,25, joihin olen tyytyväinen, vastaa sitä tasoa, jossa mielestämme olemme.

Alakertaan Cinda sai askellajeista 8! Loppukommentteina Sari Leppänen kirjoittti "Elegantti hevonen, suorista oma istunta ja täsmällisemmin avuille, tsemppiä". Kysyin vielä kahvitauolla muodosta, joka ei kuulemma nyt ollut liian syvä tai kuolaimen takana, ja jos olisi ollut, niin tietysti se olisi käynyt paperista ilmi.

Piet on tulossa vielä kolmesti syksyllä, niistä sitten lisää myöhemmin.