Lokakuun kurssin jälkeen Cindalla ja minulla oli luova treenitauko. Ensin valmentaja-Tiina oli lomalla, sitten ratsastaja. Fia ratsasti Cindaa lomani ajan ja kävivätpä sen lopuksi yhdessä rataharkoissakin vetämässä VaB:0:n prosenteilla 60. Hyvä he, sillä kyseessä oli Cindiksen ensimmäinen vaativa rata.

Ennen Pietin tuloa ehdimme yhdelle Tiinan tunnille, jossa työstimme ensin koottua laukkaa sekä myötä- että vastalaukassa, keskityimme kulmien ratsastukseen ja teimme muutaman puhtaan vaihdonkin. Hieroja-Erika toppuutteli kuitenkin hieman, selän ja takaosan lihakset olivat kipeytyneet siten, ettei kaikki työskentely ole ollut rentoa.

Pietin kanssa aloitimme tuttuun tapaan siirtymisillä ja jatkoimme laukan kokoamiseen. Laukanvaihdot olivat nyt kuitenkin takaa jäljessä riippumatta siitä, millä uralla niitä yritettiin. Piet muistutti, että kootun laukan tulee olla kyllin aktiivista. Itselläni oli tunne siitä, että hevonen on aiempaa enemmän kädellä, liittyen ehkä niihin lihasjumeihin. Ravissa ehdimme katsoa hieman avoja ja sulkuja.

Sunnuntaina jatkoimme jälleen vaihtotreenejä. Nyt hevonen alkoi hieman lämmetä ja ennakoida. Ennakoidessa tuli puhtaat vaihdot, avusta alkuun takaa jäljessä. Hieman kuumunut Cinda tuntui jopa hieman villiltä, mutta Piet nauroi kommentilleni, siltä sen kuulemma kuuluisikin tuntua ja termi on "enough impulsion" eikä villi.

Vaikka vaihdot eivät nyt aivan putkeen joka yrittämällä menneetkään olen tosi tyytyväinen siitä, että niitä päästään jo kunnolla harjoittelemaan. Kolme viikkoa ennen seuraavaa Pietin kurssia, saadaankohan jotain aikaiseksi jo ennen sitä?