Enää kaksi yötä seuraavaan kurssiin, joten kreivin aika yrittää muistella, mitä edellisellä tapahtui. Molempien päivien tunnit ovat videoituina tietokoneen syövereissä, mutta toistaiseksi ei ole ollut myöskään aikaa palata niitä katselemaan.

Ennen viime kurssia ratsastaja oli ollut flunssainen ja ratsastanut varsin vähän, onneksi Fia oli autellut.

Piet aloitti lauantaina kehuilla: "I must say You've improved a lot". Edellisestä visiitistä oli kulunut liki 5 kk, joten hyvä niin.

Eteenpäinpyrkimyksen tai muodon kanssa ei tarvinnut enää painia, joten pääsimme ratsastamaan tehtäviä, siirtymisiä, avoja ja pohkeenväistöjä. Laukkaa koottiin, jossa haasteena oli säilyttää "impulsion" ja "control" yhtäaikaa eikä vain vuorotellen. Molempina päivinä pääsimme kokeilemaan vaihtojakin tekemättä siitä kummempaa numeroa, puolikas voltti, takaisin uralle, ennen uraa vaihto. Molempina päivinä saimme jonkinlaisen vaihdon kumpaankin suuntaan aikaiseksi, täysin vakuuttunut en ollut siitä, että olivatko ne välttämättä nyt niin kauhean puhtaita, mutta ilmeisesti sillä ei juuri nyt ollutkaan niin väliä. Tunnin jälkeen yritin kysellä, että kuinka niiden kanssa tulisi jatkaa, yritänkö vaiko enkö, palaanko käynnin kautta vaihtoihin vai kuinka. Vastauksena oli alkaa harjoitella, kukaan ei kuulemma osaa syntyessään, "You have to learn and the horse has to learn". Olin oikein tyytyväinen hobbyhorseeni, vaikka valmentajan kommentti siihen olikin "that is not a hobby horse". Hyvä Cinda!