Mirka oli järjestänyt sunnuntaiksi vaihtelua, Pirkko Haikkala tuli DC:hen opettamaan maastatyöskentelyä klassisella otteella. Euroopan suurissa "ratsastuskouluissa" menetelmä lienee ollut käytössä satoja vuosia. Alkuun seurasimme demohevosen työskentelyä, sitten tutustuimme teoriaan ja lounaan jälkeen päästiin käytännön harjoituksiin.

Yhtä kuolainrengasta liikuttamalla oli mahdollista siirtää hevosta suuntaan jos toiseen, asetuksessa tai toisessa, näin tiivistettynä.

Cinda oli Pirkon mukaan herkkä hevonen ja yritin pitää mölyt mahassani, "minusta se kyllä on aika puinen välillä". Voi olla, että myös ratsastajan tulisi oppia herkkyyttä. Samoin olin aina epäillyt vasemmalle asettumista hevoselle vaikeaksi, mutta maasta käsin se olikin toisin päin, vasen oli helpompi.

Pian pääsimme harjoittelemaan käynnissä avoja, sulkuja ja takaosankäännöksiä. Ravissa Cinda ei vielä oikein luottanut siihen, että lavan seudussa roikkuvan ihmisen mukana voisi ravata kävelyvauhtia. Pirkko muistuttu ravityöskentelyn olevan myös varsin raskasta hevoselle, treeniohjelmaan se sopii noin kerran kahdessa viikossa.

Jatkoakin seuraa kesäkuussa.