Cinda on ahkeroinut täysiä treeniviikkoja jo pitkään, lomaa on ollut viimeksi kovien pakkasten aikaan. Ratsastus on myös tuntunut hyvältä ja ollaan päästy kivasti eteenpäin. Sitten tuli se päivä, kun hevonen alkoi tuntua jäykältä. Raati maneesissa vakuutti, että se näyttää kyllä ihan puhtaalta ja tyytyväiseltä, ei syytä huoleen. Takapuoli kuitenkin kertoi, että kaikki ei ole parhaimmillaan.

Erika tuli onneksi hieromaan jo seuraavana päivänä. Takapää oli jumissa, etenkin oikealta, heikommalta puolelta. Erika otti puheeksi sen, että treenissä täytyy olla myös kevyempiä, palauttavia viikkoja välillä.

Tietysti tämä osui juuri kilpailuja edeltävälle viikolle! Nyt on sitten jumppailtu eteen alas ja puolelta toiselle letkeää menoa ilman kokoamista. Viikon päästä olisi kotona aluekisastartti ja kunnianhimoinen Vab:0. Toivotaan, että pääsemme treeniterään ajoissa!

Vaihtojen kanssa tehtiin töitä ennen kevyttä viikkoa. Aivan mahtava harjoitus oli tehdä laukassa vastataivutusta. Tätä on yritetty jo pari kuukautta aiemminkin, mutta silloin emme vielä siihen taipuneet. Pitkällä sivulla avoa, josta varovainen taivutus ulos, takaosa uralla, etuosa sen sisäpuolella. Kun tämä sujui, tuli palkintona helpot, puhtaat vaihdot molempiin suuntiin.

Se, että asiat alkavat loksahdella kohdilleen talven treenaamisen jälkeen, on kyllä aivan mahtavaa.

Eilen sain kokeilla vaihtoja tallikaveri Tiinan opetusmestariruunan kanssa. No, olihan se jotain aivan toista. Kevyttä, helppoa ja vaivatonta, puhdas vaihto tuli ulkopohkeen hipaisusta. Cindan kanssa tähän on vielä matkaa...