Olin toivonut tallin kevään rataharjoituksiin ohjelmaa vaativa B:0 2009 ajatellen sen sopivan hyvin harjoitusohjelmaamme. Viikkoa aiemmin iski kuitenkin kova uskonpuute, vaihdot olivat koko ajan takaa jäljessä. Mitä jos käy niin, ettemme Cindan kanssa koskaan opi niitä ja helppo A jää ikuiseksi maksimiksi?

Tiinan valmennuksissa palauttelimme ensin uskoa vastalaukkaharjoitusten kautta. 6-kaarinen kiemuraura laukassa oli vielä vuosi sitten täysin utopistinen ajatus, mutta nyt se onnistuu ilman kummempia ihmettelyjä. Tehtävä auttoi hahmottamaan sitä, että kootunkin laukan täytyy olla "omaa" ihan joka askeleella. Puhtaat vaihdot saatiin  aikaiseksi molempiin suuntiin, tosin hieman rivakammasta harjoituslaukasta. Kootun laukan ajattelu johti takaa jäljessä-tilanteeseen.

Verkassa olin silminnäkijöiden mukaan näyttänyt pakokauhuiselta.

Cinda oli tapansa mukaan kiltti ja mukava, ehkei kuitenkaan niin hyvin pohkeen edessä, kuin normaalitilanteessa.

Raviohjelmasta saimme Inkulta 5,5-6,5, käynnistä 7, peruutuksesta 8. Laukassa oli hapuilua vaihtojen suhteen, numerot olivat välillä 4-6,5. Jostain syystä helpompi suunta vasen-oikea onnistui nyt kuitenkin heikommin ja tavallisesti vaikea paremmin.

"Tahdikas raviohjelma, pätkittäin kantaa hienosti. Vaihdoissa vielä haparointia, selvemmin ylämäkeen ja pidä ratsu selvemmin takajalkojen päällä, ettei pääse painumaan edstä". Prosentteja tuli 60,5.

Jonkinlainen virstanpylväs tuntuu saavutetulta, helpoista luokista vaativalle tasolle eteneminen harrasteratsastajana ei ole aina aivan itsestäänselvää. Toiveita sen suuntaan on! Iso kiitos kuuluu valmentajalleni, joka on saanut kasvatettua sekä taitotasoamme että itseluottamustamme.

http://youtu.be/GtBVTp52tvU

kuvat Pekka Pietikäinen