Vuodenvaiheen kovat pakkaset ovat hillinneet treenaamista sekä hevosen että koiran kanssa. Onneksi nyt on ollut taas lauhempaa normaalin eteläsuomalaisen talven tapaan.

Maria Collianderin koulukurssi Cinderellan kanssa 9.-10.1. meni oikein huonosti. Liekö syynä ollut -18 asteen pakkanen sisällä maneesissa vai ratsastajan jännitys vai hevosen lihasjumi, ken sen tietää. Lopputunnista toisena päivänä pääsimme sellaiseen fiilikseen, mikä tavallisesti on alkuverkassa. Töitä emme siis jurikaan päässeet tekemään. Huoh.

Nyt on puolestaan edessä stressitön ratsastusviikonloppu, oman valmentajan ohjeena oli mennä vain kevyesti eteen alas kaikki askellajit. Huomenna Cindikselle tulee hierojakin.

Myös Hani on varsin onnellinen siitä, ettei takkia ole tarvinnut enää pukea uloslähtiessä. Ei taida koirapolo ymmärtää, kuinka hienolta näyttää karvakaulusmanttelissaan. Koirakouluopemme aloittelee piakkoin mammalomaa, joten treeneissä tullee luova tauko. Hani onkin opinut fantastisesti melkein kaikki alokasluokan tokoliikkeet syksyn aikana. Hyppyharjoituksia alamme tehdä vasta keväämmällä. Hööksin katalogissa oli hauskan näköisiä esteitä...