Vermossa emme Cindan kanssa vielä olleet käyneetkään, joten sinne siis selittämään, että kyllä tämä selkään tuntuu epäpuhtaalta, vaikkei se siltä näyttäisikään. Saimme peruutusajan Estolan Matille vain kahden päivän varoitusajalla. Omia töitä ei tietenkään voinut perua, joten suunnitelmana oli jättää Cindis yksin klinikalle aamulla ja hakea se sitten töiden jälkeen pois. Töissä tuli hieman kauhunhiki, kun klinikalta ei koko päivään vastattu puhelimeen, jos se heppanen on vaikka potkaissut niitä kaikkia päähän... Näin ei kuitenkaan ollut käynyt vaan puhelinhiljaisuuden syy oli ollut kiire. Päinvastoin Cindaa kehuttiin tosi kivaksi hevoseksi, oli saanut pikku tujauksen rauhoittavaa ennen röntgenkuvausta varmuuden vuoksi. Oma jännitysmomenttinsa oli suihkia yhdistelmän kanssa kehillä ja moottoritiellä ensin kahdeksan ruuhkassa ja sitten neljän ruuhkassa.

Cindan ontuma ei ollut ollut hankala tai selittämätön, vaikkakin lievä, 1/5 oej ympyrällä sisäjalkana. Taivutuksissa ei ollut löydöksiä ja ontuma meni ohi kavionivelen puudutuksella, joten se sai siihen myös kortisonia. Nyt kävellään viikko ja sitten saa palata normaaliin treeniin.

Matti kehui Cindan kengityksen tosi hienoksi, mutta se ei kuulemma vaan tarvitse niitä shock tamer-pohjallisia, joten ne voi aivan yhtä hyvin ottaa pois. Viikkoa aiemmin olin puhunut Petun laittamaan ne etusiin, ihan vain varmuuden vuoksi. Nyt omistajalla on yhteensä kahdeksan shock tamer-pohjallista eikä yhtään hevosta, joka niitä tarvitsisi.

Cartrophenia vielä kyselin matkaan ja sainkin, vaikka kuulemma hevonen ei tarvitse sitäkään. Mielenrauhaa jääkaapissa kolmellasadalla eurolla. Sattumalta samana päivänä eräs ihmispotilaani kysyi, että eikö sitä Cartrophenia saisi myös ihmiselle. Heidän nivelrikkoinen ontuva koiransa alkaa Cartrophen-kuurin jälkeen aina liikkkua letkeästi ja mielellään. Ihmiselle meillä on oikeastaan tarjota vain glukosamiinia purkista. Monet kyllä kertovat senkin auttavan, jollei kipuun niin paljon niin ainakin nivelet liikkuvat liukkaammin.

Kolarilavassa ei kuulemma ole vikaa. Eikä niissä sädeluissakaan niin, että sillä olisi mitään merkitystä. Olen siis murehtinut niitä aivan turhaan.

maastotädit