Ainakin valmentajamme tavoitteena siintää joskus tässä elämässä vaativatkin luokat, joten päätin pyytää Cindalle ratsutusapua laukanvaihtojen kanssa. Tiina ja Fia ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin ja Fia Tiinan mukaan sopii hyvin (hysteerisillekin) tammoille.

Laukanvaihtotreenit ovat alkaneet mukavasti kerta viikkoon frekvenssillä, vaihdot Fian kanssa ovat onnistuneet jo ensimmäisestä kerrasta alkaen, tosin Cinda tarvitsee vielä osaavan ratsastajan apua. Marraskuisen lomani ajan Fia saa tehdä pidemmän pätkän, joten toivotaan, että sen jälkeen omistajatätikin pääsisi nauttimaan vaihdoista.

Tiinan kanssa olemme työstäneet kokoamisia sekä taivustusväistöjä pyrkien nopeampaan ratsastajaan ja hevoseen. Vastalaukat ovat helpottuneet. Laukassa onnistuu jo nelikaarinen kiemurakin. Laukan kokoamista ja kääntämistäkin on aloitettu työstämään, josko joskus siitä syntyisi sitten puolipiruettikin.

Pilvi auttoi pariin otteeseen perusapujen kanssa: oikea pohje eteen, oikea käsi alas ja oikealle puolelle, oikea hartia taakse, paino pois vasemmalta, ei liian vahvat vasemmat avut. Puolipidäte tulisi helpoimmin ratsastajalle vatsalihaksista kuin kokovartalokipsaantumisesta. Silloin kun Cinda hermostuu on edeltävästi käytetty liian vahvaa pohjeapua, täytyisi muistaa voimistuvat avut. Kokoamisesta lisäykseen ja takaisin, ei liikaa, ettei tasapaino ja korrekti muoto katoa.

Innostuneena hyvistä treeneistä päätin luomuratsastella ilman raippaa ja kannuksia nivelsuitsilla. Ei olisi kannattanut, Cindis ei mennyt minnekään, lompsotti kuin maastokävelyllä ikään.