Lauantaina ehdimme tehdä paljon töitä. Avot ja sulut ravissa olivat tunnistettavia, mutta nyt haasteena oli säilyttää muoto kylliksi ylämäkeen menevänä. Kun on koko ratsastuselämänsä yrittänyt saada sitä hevosen etuosaa alas ja pyöreäksi tuntuu erikoiselta pyrkiä niskan kanssa ylös ja eteen. Keskiravi alkoi löytyä.

http://www.youtube.com/watch?v=rYEObRRHbKw

http://www.youtube.com/watch?v=cnOO-CoHYIQ

Lisäksi teimme pysähdyksiä, peruutuksia, laukan kokoamista. Olen ollut tyytyväinen muutaman askeleen kokoamisiin, mutta nyt Piet selvästi vaati jo pidempiä pätkiä. Etenkin oikealle Cinda koki sen työlääksi ajoittain.

http://www.youtube.com/watch?v=OZ0CX9Zp9_U

Alaspäin siirtymisissä oli tuttu ohje, täytyy pysyä takajalkojen päällä loppuun asti.

Sunnuntaina saimme tehtyä vaihdot jälleen molempiin suuntiin.

http://www.youtube.com/watch?v=zWx-SQD2s0M&feature=youtu.be

Kurssin jälkeen tiistaina oli Cindalla Sybil Moffatin vastaanotto. Kaikki oli kunnossa, kuten pitikin ja myös satula tarkistettiin. Sinällään sopivalta vaikuttava Equipe Oracle on kuitenkin toisinaan kipeyttänyt selkää takakaaren kohdalta jos ollaan menty ilman romaania. Vasta edeltävällä viikolla kuulin, että paneelitopatun satulan kanssa nimenomaan tulee käyttää romaania. Oppia ikä kaikki. Tämä oli Sybilinkin arvio, lampaankarvan kanssa ok. Sitä vastoin elastinen koulusatulavyöni joutaa kuulemma pois käytöstä.

Tiistai oli kiireinen päivä, sillä Luru joutui omistajansa mielestä kiusallisen merkkailutaipumuksensa vuoksi kastraatioon. Kaikki meni hyvin ja sukkelaan, Luru sai nukahdella syliini varsin stressittömästi ja pari tuntia myöhemmin sain hakea Lurun kotiin, kun kuulemma karjui kipulääkittynäkin täyttä kurkkua. No kai se nyt huutaa, jos se odottaa yksin häkissä. Ei, se ei ole yksin häkissä, se on hoitajan sylissä taukohuoneen sohvalla. Lurpan jalat kantoivat sen tomerasti kotiin ja se ehti hypätä sohvallekin, ennenkuin ehdin kieltää rasittamasta itseään. Sitten uni voitti hetkeksi ja valitus alkoi uudelleen. Tyhmä omistaja vaan ei hoksannut vaivan oikeaa laatua, edellisestä ateriasta alkoi olla jo melkein vuorokausi, nälkä oli valtaisa. Nyt asiat alkavat taas olla Lurunkin mielestä siedettävällä mallilla, kun tarjoilukin taas pelasi.