Treenien hiljalleen alkaessa taas toivoin, että joku asiantuntija katsoisi Cindan lihaspuolen, ettei tule turhia jumeja tai takapakkeja. Näin talvipakkasilla matka Kangasalan klinikalle tuntuu ylipääsemättömän pitkältä.

 -22 ´C

Meillä VDC:ssä käy hevoshieroja Erika http://prohorsewellness.nettisivut.fi/ säännöllisesti ja sainkin Cindan ujutettua seuraavan kerran listaan.

Cinda nautti perusteellisesta käsittelystä. Katsoimme ensin liikkeen liinassa ja se liikkuikin letkeästi lukuunottamatta hienoista jäykkyyttä oikeassa laukassa ja Cinda myös tarjosi vasenta laukkaa liinassa oikeaan kierrokseen, mikä ei ole tavallista. Oikea ristiselkä olikin hieman jumissa selittäen tämän. Erika näytti rankaa mobilisoivia liikkeitä, joita voin tehdä itse vaikka päivittäin. Muutoin lihaksistossa ei ollut erikoista, selkään ja erityisesti oikeaan lapaan tarvittaisiin toki lihasta. Venytyksiä tehdessään Erika sanoi Cindan olevan erittäin elastinen. Takajalan venytykset olivat Cindan mielestä kauhistuttavia ensin ja jalka karkasi toistuvasti otteesta. Heikkohermoisempi (ehkä kengitysseppä ja mies) olisi jo hermostunut, mutta hoitajan rauhallisuus tarttui hevoseen ja lopulta venytykset onnistuivat hyvin. Hevonen on kokonaisuus, eli selkään ja takapäähän saatavalla lihaskunnolla kevennetään etuosan kuormitusta. Kuntoa ei voi valitettavasti tehdä varastoon, joten nyt lienee aika aloittaa aktiivinen ja monipuolinen kuntoutus. Hankitreeni käynnissä kuului suositeltavien asioiden listalle myös. Myös laukka auttaisi s-i-seudun mobilisoinnissa. Akupunktioneulatkin saatiin nahkaan - ja pois, vaikka hysteria alkoikin nostaa päätään.

 

Seuraavat hoitotreffit Cindalla ovat Sybil Moffatin kanssa 25.1. Tätä hevostelua voi onneksi harrastaa monella tavalla. Jolleivat rahat mene valmennuksiin ja kisoihin voi ne laittaa erilaisiin hoitotoimenpiteisiin!

Oikein hyvää Uutta Vuotta Cindan ja Hanin ystäville!

 Hani ja kinkku